Bilkredit

Bilkredit.dk
Eurocapital
Postboks 157
2860 Søborg
Tlf 70203250

Bilrabat

Gennem de mange finansieringsaftaler, som Bilkredit har formidlet, har vi en rimelig viden om, hvad man skal betale for en bil - ny såvel som brugt. Markedet ændrer sig hele tiden og bilimportørene kæmper en indædt kamp om markedsandale. Der er hyppige modelskifter, hvor det kan være i en importørs interesse at sænke prisen, for at få et gammelt varelager reduceret.

Vi har gennem de seneste år set en voldsom konnkurrence bilimportørerne imellem i segmentet for de helt små biler. Her er avancen presset så meget ned, at en bilforhandler højst tjener kr. 1.000,- på selve bilen og må sørge for en forøget indtjening ved at sælge tilbehør mv. At sælge en ny lille bil er i sig selv en underskudsforretning for en bilforhandler. Det er først når bilen når op på et vist udstyrs niveau og prisen bliver højere, at avancen kan blive større. Derfor skal man ikke regne med at få en rabat på en ny helt lille bil. Man skal heller ikke regne med, at bilforhandleren vil give en særlig fin pris for en brugt byttebil, da han ikke har en økonomisk buffer fra salget af den nye bil.

Den næste store kamp blandt importørerne ser nu ud til at være i segmentet over de helt små biler i prisklassen fra kr. 130.000,- til lidt under kr. 200.000,-. I en normalt handel, dvs. når bilimportøren ikke sælger til kampagnepriser, vil en rabat i denne prisklasse normalt være omkring ca. 5%. Forhandleren kan da vælge at give denne rabat som et kontantafslag i prisen, lidt ekstraudstyr eller som et subsidie i indbytningsprisen på den gamole byttebil.

Når vi går op i segmentet for de større biler kan rabatmulighederne være på ca. 5 - 8% af listeprisen til forbrugere. Når vi tale om erhvervsvirksomheder eller leasingselskaber, der indkøber bilerne for at leje/lease dem ud igen, kan rabatten være noget højere. Det er ikke ualmindeligt, at rabatten her kan være på mellem 10 og 25% af en listepris. Ofte vil der dog være tale om særlige flådemodeller.

Hvis man som kunde ser på totaløkonomien ved at have bil, må man også i beregningerne tage hensyn til, hvad man kan få for bilen, når den en gang senere skal sælges. Her sigder det næsten sig selv. At hvis et leasingselskab kan købe en flådebil, der er kr. 80.000,- lavere end listepriserne på en tilsvarende model, og du som forbruger måske kun kan få kr. 20.000,- i rabat - tja så skal du nok regne med en større nedskrivning, når bilen skal sælges. Derfor kan det være problematisk, at købe en bilmoidel, der også tilbydes som leasingbil. Flere bilimportører skilter med skatteværdien for de leasingbiler, som de tilbyder markedet. Skatteværdien er ofte næsten den pris, som leasingselskaberne giver for bilen. Du kan så sammenligne med listeprisen og se, hvor stor eller lille forskellen er mellem en normalt pris og den maksimale "erhvervsrabat".

For god ordens skyld skal vi gøre opmærksom på, at Bilkredit ikke samarbejder med bilforhandlere og er uafhængig af forhandlerinteresser - selvom vi har et rimeligt godt kendskab til biler og markeds priserne.

 

 

Quick Links:

 

Kontaktinfo:

Bilkredit.dk - Eurocapital - Postboks 157 - 2860 Søborg

tlf 70203250 fax 70203251

Mondag-Fredag: 9:00-15:00
Lørdag og søndag - lukket. Ansøgninger kan sendes alle ugens dage.

Web link:

Kalender: