Bilkredit

Bilkredit.dk
Eurocapital
Postboks 157
2860 Søborg
Tlf 70203250

Billeasing

Leasing af biler til privat personer var tidligere ret populært. Årsagen til dette var primært leasingselskabernes meget lave indkøbspriser for bilerne på grund af "kreative afgiftsberegninger". Denne fordel hørte op, da Regeringen ændrede i Registreringsafgiftsloven. Herefter var det ikke længere en økonomisk fordel ved leasing, da bilerne nu blev dyrere i indkøb.

Teknisk set er der også en moms ulempe ved privat leasing, da momsen er asymetrisk, hvorved bl.a. leasingselskabets indbyggede kalkulationsrente faktisk forhøjes med 25% i forhold til kunden. Da leasingydelsen er udregnet ud fra en kalkulationsrente og en afskrivning på bilen i leasingperioden kommer man faktisk til at betale moms også af en del af registreringsafgiften samt som nævnt kalkulationsrenten.

Indtil videre har leeasingselskabernes indkøbsrabatter kompenseret for dette. Men på grund af ændringer i metoderne for beregning af registreringsafgifter er der ikke længere generelt en fordel for private ved billeasing. Samtidig kan der også forekomme en ekstraregning for overkørte kilometre eller udgifter til reparation af småskader mv. efter leasingperioden, hvilket er et uønsket usikkerhedsmoment. Skal man efter leasingperioden lease en ny bi, skal man igen betale en ekstraordinær ny startafgift til leasingselskabet, hvilket en privat husholdning normalt ikke er gearet til, idet man faktisk i det månedlige husholdningsbudget også skal spare op til betaling af en den næste nye startafgift.

I Bilkredit anbefaler vi derfor, at man i stedet forhandler sig frem til en rimelig købsrabat hos forhandleren og herefter finansierer anskaffelsen gennem et Bilkredit billån uden eller med en mindre udbetaling til en lav rente.

For erhvervskunders vedkommeden er billeasing dog fortsat en fornuftig løsning. Fordelen for en erhvervskunde er denne, at der er mulighed for hel eller delvis momsrefusion på leasingafgiften, hvilket jo ikke er tilfældet for privatpersoner.

Erhvervskunder kan læse mere om billeasing her på www.billeasing.dk

 

 

Quick Links:

 

Kontaktinfo:

Bilkredit.dk - Eurocapital - Postboks 157 - 2860 Søborg

tlf 70203250 fax 70203251

Mondag-Fredag: 9:00-15:00
Lørdag og søndag - lukket. Ansøgninger kan sendes alle ugens dage.

Web link:

Kalender: